Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ چند روزی به نوروز ۱۴۰۰ مانده اما با اندکی قدم‌زدن در بازارهای اصفهان متوجه می‌شویم که نه از مشتری و نه از بوی عید، هیچ خبری نیست و مانده‌اند کسبه با مغازه‌های مملو از اجناس مختلف که چشمشان به در بازار برای ورود مردم سفیده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، متأسفانه به نظر می‌رسد که امسال بیش از هرسال دیگر شاهد خریداران ویترینی هستیم؛ بدین معنا که مشتری می‌آید قصد خرید هم دارد، در تصورات خود هم ترکیب کامل لباس‌های خود را خریده اما هنگامی که با اجناس و قیمت‌های بازار مواجه می‌شود به یکباره تمام خواستنی‌هایش به امری محال تبدیل می‌شود وتنها با نگاهی توأم با حسرت و ناراحتی از کنار علاقه‌مندی‌هایش می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که مشتریان زیادی در بازار به چشممان نمی‌خورند به ناچار سراغ کسبه چشم به راه رفتیم. در مصاحبه نخست با فردی جا افتاده‌ای روبرو شدیم که با نفروختن‌های این روزها، صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته بود. این فروشنده پوشاک مردانه پیرامون خلوتی بازار شب عید، اظهار داشت: خراب است و همانطور که می‌بینید و آیندگان هم می‌بینند وضع بازار خراب است و سال به سال بدتر از قبل می‌شود چرا که دولت بر روی اجناس هیچ کنترلی ندارد و مردم را به حال خود رها کرده است.

وی با اشاره به آنکه هیچ نظارتی بر عملکرد بازار وجود ندارد، افزود: قیمت دلار کاهش یافته اما قیمت جنس‌ها همچنان بالا است و هیچ کس کنترل نمی‌کند.

این فروشنده پیرامون نقش دلالان در قیمت نهایی محصولات گفت: این واسطه‌ها در افزایش و نوسان نرخ محصولات بسیار اثرگذارند و از گذشته تاکنون همه مسئولان گفته‌اند که کنترل می‌کنیم اما هیچ کس این موضوع را ترتیب اثر نداده است.

وی با بیان آنکه این روزها تنها برای کنترل بازار سخنرانی می‌کنند اما عملی در پی آن نیست، بیان کرد: کسانی را در رأس امور اصناف مختلف می‌گذارند که تخصصش هیچ ارتباطی به آن صنف ندارد. به طور مثال مدیر لبنیات را به جای مدیر صنف پوشاک می‌گذارند که از این دست انتصابات در کشور ما زیاد دیده می‌شود.

کلیدها دست کلیددار نیست؟

یک فروشنده پوشاک مردانه در اصفهان نیز در این زمینه خاطرنشان کرد: هر کاری راه حلی دارد و به قول آقای روحانی هر دری کلیدی دارد اما باید کلید را به دست کلیددار داد نه کسی که هیچ سر رشته‌ای از آن مبحث ندارد.

برای پیگیری موضوع کسادی بازار به خودمان این بار به سراغ کاسب کار جوانی رفتیم که او هم فروشنده پوشاک بود و به قول معروف در مغازه خود مگس می‌پراند. وی در خصوص وضعیت بازار یک هفته مانده به سال جدید، اظهار داشت: امسال بازار به شدت افتضاح هست و هرسال که پیش می‌رویم وضعیت بدتری را شاهدیم؛ البته از سوی دیگر می‌بینیم که مردم دوست دارند که کالای مورد علاقه و مورد نیاز خود را خریداری کنند اما قدرت خرید آن را ندارند.

وی افزود: قیمت خرید اجناس بسیار بالا است و هر روز شاهد نوسان قیمت هستیم و در پایان باز هم می‌رسیم به قدرت خریدی که این روزها مردم ندارند.

مردم و مشتریان در کنار کسبه دو روی یک سکه این روزهای اقتصاد نابسمان شب عید هستند، پس در میان بررسی شرایط بازار به سراغ جوانی رفتیم که گذرش به بازار افتاده بود. این جوان 18 ساله در مورد خرید شب عید، گفت: قیمت‌ها سر به فلک کشیده‌اند، خرید داشته‌ام اما کفش کتانی که سال پیش 500 هزار تومان خریده بودم را امسال به مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان دیدم.

  درآمد آنچنانی نداریم اما خرج و مخارج اینچنانی داریم!  

وی افزود: با این حال و با این وضعیت گرانی شاهدیم که خیلی از مردم حاضرند خرید کنند اما به نظرم بعد از خرید پشیمان می‌شوند چرا که جیبشان خالی می‌شود و در جایی شنیدم که می‌گفت درآمد آنچنانی نداریم اما خرج‌و‌مخارج اینچنانی داریم.

این جوان در ادامه پیرامون علت نابسامانی این روزهای بازار شب عید، اظهار داشت: من علت اصلی را کم کاری مسئولان می‌دانم چرا که اهمیت نمی‌دهند و شاهد قیمت‌های مختلف در مغازه‌های مختلف هستیم گویی که هیچ نظارتی وجود ندارد و به عنوان یک جوان توقعم این است که همه برابر باشند، یا هیچ‌کس نداشته باشد یا همه داشته باشند.

در ادامه مسیرمان به مادری همراه با دختر خردسالش برخوردیم که به شدت در فکر فرو رفته بود، سر صحبت را که با او باز کردیم متوجه شدیم از اینکه نتوانسته پس از گشتن چندین ساعته در بازار برای دخترش شلوار مناسبش را خریداری کند ناراحت است، این مادر پیرامون مشاهداتش از وضعیت بازار گفت: من امروز به قصد خرید آمده بودم اما به سبب گرانی زیاد نتوانستم برای دخترم لباس مورد نیازش را خریداری کنم و از نظر من به خاطر آنکه قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافته تنها مردم نگاه می‌کنند و از کنار محصولات می‌گذرند.

وی افزود: از نظرمن قیمت‌هایی که دیده می‌شود مناسب برخی کالاها نیست و نوسان قیمت را خیلی مشاهده کردم و به احتمال زیاد امسال از خرید شب عید برای فرزندم منصرف می‌شوم.

70درصد صنف پوشاک در اصفهان تعطیل شد ترخیص غیرقانونی پوشاک از طریق خوداظهاری در گمرکات انجام می شود 98 درصد پوشاک و کفش‌های بازار همدان "ایرانی" است

  متعجبیم که کسبه می‌گویند نظارتی وجود ندارد!  

تا اینجای کار تنها به قصد اطلاع از بازار رفتیم اما دیدیم که هم کسبه و هم مردم از نبود نظارت بر قیمت‌های بازار نارضایتی زیادی دارند؛ به همین خاطر به سراغ غلامرضا صالحی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اصفهان رفتیم و با توضیح تاییدمشاهداتمان ماجرای نظارت‌های این روزهای نهادهای همسو را جویا شدیم که وی اظهار داشت: ما هر روز گشت داریم اما وظیفه نظارت با سازمان صنعت، معدن تجارت و اصناف است و ما تنها دادگاه گزارشات هستیم و در واقع مقوله نظارت و تنظیم تخلفات دست ما نیست.

وی افزود: در عین حال به دلیل آنکه خیال‌مان جمع باشد که این نهادها وظیفه نظارتشان را به درستی انجام می‌دهند، گشت‌های مشترک‌مان هر روز فعال است و متعجبیم که این اصناف می‌گویند نظارتی نیست چرا که روزانه بین 200 تا 300 گزارش از بازار تنظیم می‌شود و به دست ما می‌رسد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اصفهان پیرامون نحوه برخورد با متخلفان، گفت: این موضوع بستگی به مرتبه‌های مختلف تخلف دارد و از جریمه نقدی تا تعطیلی واحد صنفی داریم.

وی افزود: ما از 2 الی 3 هفته گذشته گشت‌های مشترک‌مان آغاز شده است و در حال رصد فعالیت واحدهای صنفی است و تا 15 فروردین ماه نیز ادامه دارد و مردم در صورت مشاهده تخلف واحدهای صنفی می‌توانند از طریق سامانه 124 سازمان صمت و یا 135 سازمان تعزیرات اطلاع دهند تا پیگیری‌های مورد نیاز صورت پذیرد.

چه بخواهیم باور کنیم، چه نه، شرایط بازار آنچنان خوب نیست. مردم از گرانی‌ها در رنجند و اگرچه شاید تحریم‌ها در گرانی بازار بی‌تأثیر نباشد اما، نباید فراموش کرد که رفتار دلالان داخلی و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، بر روند گرانی بازار بی‌تأثیر نیست.

آنها که از فرصت به وجود آمده و وضعیت نامناسب بازار، نهایت استفاده را می‌برند و دود رفتارهای آنها به چشم مردمانی می‌رود که برای تهیه البسه شب عید فرزندان خود، چشم امید به قیمت‌ها بسته‌اند.

تنها چند روز قدم تا نوروز 1400 باقی مانده و نظارت مسئولان، پیگیری برای کاهش قیمت‌های کاذب و نظارت مناسب، تنها راهکار موجود، برای رفع مشکلات است... ماهی را هر زمان که از آب بگیری تازه است...

انتهای پیام/163/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت ها شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی بختیاری‌زاده مدیرعامل سازمان میوه و تره‌بار شهرداری تهران در جمع خبرنگاران گفت: در سال ۱۴۰۲ به صورت میانگین ۴۵ درصد قیمت محصولات میوه و تره بار با میانگین سطح شهر فاصله داشت، یعنی این اندازه کالا را ارزان‌تر به دست مردم رساندیم. برخی شاید تصور کنند که کیفیت پایین‌تر آمده، اما طبق آمار موجود، کیفیت نه تنها پایین نیامده بلکه ارتقا هم داشته است.

افزایش 30 درصدی مراجعه به میادین

وی در ادامه افزود: طبق آمار، نزدیک به سی درصد میزان مراجعات به میادین افزایش یافته و این افزایش اقبال مردم بیانگر بالا بودن کیفیت محصولات است. از سوی دیگر میزان محصولی هم که عرضه شده در سال ۱۴۰۲ بالاتر از سال قبلش بوده است. در اسفند ۱۴۰۲ برخلاف سنوات قبل که بیش از بیست درصد افزایش را داشتیم، با اقدامات به موقع سازمان میادین و تدابیر شهردار تهران هیچ افزایش قیمتی را نداشتیم.

برخورد با هر تخلف/ رضایت مندی همشهری‌ها برایمان اولویت دارد

بختیاری‌زاده با اشاره به اینکه کیفیت میوه‌ها در میادین در اکثر بازار‌ها مطلوب و یکسان است، گفت: نظارت همیشه ادامه دارد و اگر موردی خلاف این ببینیم با آن برخورد می‌شود چرا که رضایت مندی همشهری‌ها برایمان اولویت دارد. البته تلاش داریم مشارکت مردم را در نظارت بر بازار‌ها هم افزایش دهیم از جمله اقدامات دراین راه استفاده از کیوآرکد‌ها در غرفه‌ها است که مردم می‌توانند نسبت به عملکرد آن غرفه هم نظرشان را ثبت و امتیاز بدهند و این امتیاز و نظرات درباره غرفه اعمال می‌شود و نتایجش را خود مردم خواهند دید.

۴۰ بازار جدید میوه و تره بار به شهر تهران اضافه می‌شود

وی افزود: ما در حال حاضر قریب ۳۰۰ بازار و میدان میوه و تره بار در سطح شهر تهران داریم که تلاش داریم تا انتهای سال، ۴۰ بازار جدید میوه و تره بار را نیز افتتاح کنیم و سطح خدمات رسانی را در همه محلات داشته باشیم. افزایش سطح خدمت رسانی ما در اولویت با مراکز جنوبی شهر است.

بختیاری‌زاده یادآور شد: تدابیری هم برای فروش مجازی اندیشیده شده که خبر‌های آن را به زودی اعلام می‌کنیم.

وی با بیان اینکه رسالت ما خدمات رسانی به مردم است پس هر اقدامی که سبب افزایش خدمات و رضایت‌مندی مردم بشود را در دستور کار قرار می‌دهیم ، توضیح داد: یکی از این اقدامات چرخ دستی‌هایی است که در فروشگاه‌ها برای راحتی جابه جایی بار‌های مردم قرار دادیم، ما سال گذشته این کار را شروع کردیم و به یک مدل چرخ‌های بومی سازمان میادین به لحاظ استحکام و چرخ رسیدیم، تقریبا هفتصد چرخ را سال پیش اضافه کردیم و امسال هم یک تعداد دیگر در دستور کار تولید قرار دادیم و به مرور زمان اینها را افزایش می‌دهیم و چرخ‌های قدیمی را هم ترمیم می‌کنیم تا مردم استفاده کنند.

ساعت فعالیت میادین در شش ماهه دوم سال

بختیاری‌زاده افزود: ما روزانه یک میلیون تراکنش برای میادین و ۵۵۰ هزار نوبت خرید ثبت می‌کنیم. مدل این بازار‌ها با هم فرق دارد چرا که ظرفیت ساختاری و ساختمانی آنها با هم متفاوت است، برخی از این بازار‌ها صرفا میوه و تره بار هستند و برخی هم پروتئینی و کالا‌های اساسی هم دارند.

وی در بخش دیگر درباره ساعت فعالیت میادین در شش ماهه ابتدایی سال ادامه داد: ساعت‌های میوه تره بار الان از ساعت ۸ تا ۱۳ و ۱۵ تا ۲۰ فعالیت می‌کنند از روز شنبه تا پنجشنبه و روز‌های جمعه هم ۸ تا ۱۳ فعالیت دارند. روز‌های تعطیل رسمی هم از ساعت ۸ تا ۱۳ مراکز فعال هستند و خدمت رسانی می‌کنند.

تدبیر برای کنترل قیمت پیاز

وی درباره کنترل قیمت پیاز در بازار گفت: قیمت پیاز مدتی پیش به خاطر شرایط اقلیمی و مشکل از بین رفتن پیازها در مزارع افزایش بالایی داشت، بعضا قیمت تا چهل هزار تومان در سطح شهر رسید، منتها تدبیر شهردار این بود که قیمت‌ نوسانی نداشته باشد، از این رو با همکاری وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزان مستقیم از خوزستان خرید کردیم و در بازار با قیمت حداقلی عرضه شد و به همین دلیل قیمت پیاز چهل هزارتومنی به هجده هزار و پانصد تومن رسید، همین هم سبب شد که مقابل سودجویی دلال‌هایی که دنبال التهاب بازار بودند گرفته شود و قیمت پیاز متعادل و روند کاهشی پیدا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار/ موج شدید گرانی مسکن در راه است؟
  • خودروهای باکیفیت صفر کیلومتری که با قیمت چینی‌های بازار ایران می‌شود خرید، البته در خارج/عکس
  • گرانی بنزین عامل خرید خودروهای برقی می شود؟
  • قیمت تخم مرغ در بازار امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی می‌شود؟
  • هنری که لاکچری شده!
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول